SÜSSÜNK EGYÜTT KOVÁSZOS KENYERET, AVAGY SMUCZER HANNA WORKSHOPJÁN JÁRTAM

By 2019.11.07. Egyéb kategória

Őszintén bevallom, hogy eddig kissé szkeptikusan álltam a különböző workshopokhoz. Ma, az internet korában gyakorlatilag egy kattintással bármilyen témában elmerülhetünk. Számtalan írott anyagot, élménybeszámolót, tanácsot, videót, hanganyagot találunk magyarul vagy bármilyen nyelven, így egy kis kitartással kedvünk szerint elmerülhetünk abban, ami éppen érdekel, ezért nem igazán láttam, hogy mi lehet az, amiben egy workshop ennél többet nyújtana.

 

 

A véleményem azonban egy csapásra megváltozott, amikor részt vehettem Hanna kovászos kenyérsütő foglalkozásán. Már a hét közepétől lelkes várakozással tekintettem erre az alkalomra, és izgatottan keltem, majd utaztam szombat reggel Budapestre. A workshop helyszíne az EAT ME Cake Boutique , varázslatos, melegséget és otthonosságot árasztó kis cukrászműhely a Berzenczey utcában.

Hanna meleg teával és pihe-puha csokis muffinokkal várt bennünket, majd miután mindenki megérkezett, lassan kezdetét vette a várva-várt délelőtt.

 

 

 

 

Ha valaki már kóstolt igazi, kovászos kenyeret, akkor valószínűleg érti, mire gondolok, amikor azt írom, hogy olyan igazi, teljes íze van. Nos, bátran ajánlom ezt a workshopot, ha valaki szeretné megtanulni a fortélyait. Hanna kezei alatt a bonyolultnak tűnő folyamatok hétköznapivá egyszerűsödtek, és délben már ott gőzölgött előttünk a frissen sütött kenyerünk, mi pedig nyálcsorgatva vártuk, hogy egy kis vajjal és sóval megkóstolhassuk.

 

 

 

 

A kenyér mellett készült még zsömle és kifli is, és a pontos leírás mellé mindanynian hazavihettük a saját kis kovászunkat.

 

 

 

 

 

 

De Hanna workshopja valójában ennél sokkal többet ad. Van valami ősi erő abban, hogy nőként összegyűltünk kenyeret sütni. Közben megbeszéltük az élet nagy dolgait, feltöltődtünk, kikapcsolódtunk, inspirálódtunk.

Azt hiszem, hogy pont ebben rejlik a workshopok varázsa….

 

 

 

Ha te is szeretnél részt venni Hanna egyik workshopján, akkor ide kattintva tudsz jelentkezni. 🙂

Leave a Reply